Week van de Hoogbegaafdheid 2024

Icon

Van zaterdag 9 maart tot en met zondag 17 maart is de Week van de Hoogbegaafdheid 2024. Ook dit jaar is er veel aandacht voor hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Hoogbegaafde kinderen tonen vaak uitzonderlijke creatieve en intellectuele vaardigheden. Zij denken diepgaand na, leren snel en tonen intense nieuwsgierigheid. Hun unieke behoeften vragen om aangepaste ondersteuning, zowel thuis als op school, om hun volledige potentieel te kunnen bereiken. Lees meer over hoofdbegaafdheid bij kinderen: herkenning en ontwikkeling door de jaren heen.

Week van de Hoogbegaafdheid voor kinderen

Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, dat dit jaar voor de negende keer plaatsvindt. Zo is er een divers programma, van betaalde bijeenkomsten tot gratis bijeenkomsten. Online en offline. Voor kinderen, opvoeders, volwassenen en pedagogisch medewerkers.

Een greep uit de selectie van het gratis aanbod van events over hoogbegaafdheid bij kinderen:

Er zijn ook events waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd, zoals Hoogbegaafd opvoeden, hoe doe je dat? en Mindful hoogbegaafd voor kinderen (8 – 12j).

Daarnaast zijn er veel events en bijeenkomsten voor volwassenen, want hoogbegaafd ben je natuurlijk een leven lang. Bekijk het gehele programma op weekvandehoogbegaafdheid.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *