Sumblox of Calculix: waar kies jij voor? Een vergelijking van rekenblokken

Icon

Spelend leren met Kunera en Nadi! 🚀 In deze eerste collab laten we Calculix en Sumblox aan je zien. Kunera (Kleuterateljee) heeft Calculix en Nadi heeft Sumblox – hoe zien beide sets er uit en wat kun je er mee?

Zowel Calculix als Sumblox produceren houten rekenblokken in sets. Het is ideaal materiaal voor kinderen die spelenderwijs willen leren rekenen en het werkt goed voor kinderen die vooral visueel ingesteld zijn.

Met deze rekenblokken kan je kind:

  • Nummerherkenning en tellen – Door te spelen met de blokken, leren kinderen getallen herkennen en begrijpen hoe deze samenwerken.
  • Basis rekenvaardigheden – De rekenblokken bieden een hands-on manier om basis rekenvaardigheden te oefenen, waardoor kinderen een solide basis krijgen in wiskunde.
  • Probleemoplossend vermogen – Door te experimenteren met verschillende combinaties en constructies, ontwikkelen kinderen hun probleemoplossend vermogen.
  • Fijne motoriek – Het stapelen van de blokken helpt bij de ontwikkeling van fijne motoriek.
  • Ruimtelijk inzicht – Door het stapelen en combineren van de rekenblokken ontwikkelen kinderen een beter begrip van ruimtelijke relaties.

Wist je dat deze rekenblokken ook goed kunnen dienen voor het bouwen van een ballrun? 😍 Het maakt het misschien nog wel makkelijker voor je kind, want de volgorde van de getallen staan voor de ideale ‘trapsgewijze’ hoogte. Wij laten zien hoe we met de Grapat Petals een ballrun hebben gemaakt. Oh, en de sets zijn al leuk voor kinderen vanaf 2 jaar!

Volg op Instagram Kleuterateljee (Kunera) en NadiZoetebier voor meer toffe content en educatief spel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *