Sarah’s Silks uitwassen, hoe doe je dat?

Icon

Sarah’s Silks heeft prachtige zijden speeldoeken, maar ze kunnen op een gegeven moment natuurlijk vies worden of flink kreuken. Een opfrisser is dan wel lekker, maar hoe kun je Sarah’s Silks uitwassen? Je leest ‘t in dit artikel!

Zijde is een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn zachtheid, glans en prachtige ‘val’. Sarah’s Silks biedt een reeks van betoverende zijden speeldoeken (en accessoires) die de creativiteit en het speelplezier van kinderen vergroten. Van het bouwen van hutten tot het verbeelden van oneindige werelden; deze speeldoeken dienen als de perfecte achtergrond voor de avonturen van je kind. Maar net als elk ander geliefd speelgoed, zullen deze zijden doeken op een gegeven moment een wasbeurt nodig hebben.

Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het uitwassen van Sarah’s Silks, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven!

Stap 1: Voorbereiding op het wassen

Voordat je begint met het wassen van de zijden speeldoeken, is het belangrijk om de wasinstructies van de fabrikant te controleren. Sarah’s Silks raadt meestal aan om de doeken met de hand te wassen in lauw/warm water met babyshampoo. Vermijd het gebruik van bleekmiddelen of wasverzachters sowieso, aangezien deze de zijde kunnen beschadigen.

Stap 2: Het handwasproces

Vul een schone wasbak of een grote kom met lauw/warm water en voeg een klein beetje babyshampoo toe. Dompel de zijden doeken onder in het water en laat ze zachtjes met je handen door het water bewegen. Wees voorzichtig en wring de zijde niet uit, omdat dit de vezels kan beschadigen. Laat de doeken zo’n vijf minuten in het water liggen.

Stap 3: Spoelen en drogen

Na het wassen is het tijd om de doeken grondig uit te spoelen onder lauw, stromend water. Blijf spoelen totdat het water helder is en er geen zeepresten meer zijn. Om overtollig water te verwijderen, kun je de doeken voorzichtig tussen twee schone handdoeken leggen en licht aandrukken. Vermijd ook hier het wringen. Hang de doeken vervolgens te drogen op een schaduwrijke, goed geventileerde plek. Vermijd direct zonlicht, aangezien dit de kleuren van de zijde kan doen vervagen.

Stap 4: Strijken voor een glad resultaat

Zijden speeldoeken kunnen na het wassen gekreukt zijn. Om ze weer glad te krijgen, kun je de doeken strijken terwijl ze nog (licht) vochtig zijn. Gebruik een lage temperatuurinstelling op je strijkijzer en plaats indien mogelijk (heeft de voorkeur!) een dunne doek tussen het strijkijzer en de zijde. Dit helpt om direct contact met de hitte te vermijden en beschermt het delicate zijde.

Tip: Door de zijden speeldoeken van Sarah’s Silks één voor één te wassen, kun je ook voorkomen dat eventueel vrijkomende kleurstoffen andere doeken beïnvloeden. Hoewel de speeldoeken kleurvast zouden moeten zijn, kan het soms voorkomen dat een van de donkerdere kleuren een klein beetje afgeeft. Dit is met name iets om op te letten bij de eerste wasbeurten.

Oh, en nog een tip: Wanneer je de speeldoeken na het wassen laat drogen, kies dan een plek in de schaduw of binnen waar ze niet in contact komen met direct zonlicht. Omdat zijde een natuurlijke vezel is, heeft deze de neiging om te vervagen en uiteindelijk af te breken wanneer deze langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *