Wat is Aquafaba en hoe maak je dit? Sensorisch spel met Aquafaba

Icon

wat is Aquafaba precies en hoe maak je het? In dit artikel lees je alles over Aquafaba; wat het is, hoe je het gemakkelijk zelf kunt maken en hoe je het kunt gebruiken voor sensorisch spel.

Aquafaba is de vloeistof uit een blik bonen of kikkererwten. Wanneer je dit opklopt vormt het schuim. En dat schuim is ideaal voor een leuke, sensorische (en veilige) spelervaring!

Zo maak je Aquafaba

Wat heb je nodig om Aquafaba te maken? Een blik kikkererwten (of bonen), daar heb je het sap van nodig. Verder heb je een (elektrische) mixer nodig en kun je eventueel voedingskleurstof gebruiken, zodat je schuim leuk gekleurd is.

Begin met het opkloppen van de aquafaba met een mixer tot het stijf is, vergelijkbaar met eiwitschuim. Voeg een paar druppels voedselkleurstof toe tijdens het kloppen om het schuim in kleur te veranderen. Je kunt meerdere bakjes met verschillende kleuren schuim maken, zodat kinderen kunnen mengen en nieuwe kleuren kunnen ontdekken.

Sensorisch spelen met Aquafaba

  • Meng Aquafaba met een paar druppels voedingskleurstof om een veilige ‘verf’ te maken. Veilige verf? Jep, want in tegenstelling tot andere schuim- of slijmrecepten die bijvoorbeeld lijm bevatten, is Aquafaba volledig eetbaar. Niet dat dat de bedoeling is hoor, maar het is in ieder geval veilig. Laat kinderen lekker met hun vingers schilderen op papier of in de Inspire My Play tray. Kliederen maar!
  • Geef je kinderen kleine bakvormpjes en laat ze het Aquafaba schuim erin scheppen. Ze kunnen ‘taarten’ en ‘cupcakes’ maken met het schuim. Voeg kleine speeltjes toe als decoraties.

Aquafaba in de Inspire My Play tray

Tip: speel in de Inspire My Play tray. Deze grote (kunststof) tray is ideaal bij ‘nat’ sensorisch spel zoals Aquafaba. Door de hoge rand gaat het schuim er niet snel overheen. Zo houd je de omgeving een beetje schoon ;-). Ook komt de Inspire My Play tray met zes uitneembare bakjes (handig voor accessoires, zoals schepjes en pipetjes) en kun je óók nog op de deksel spelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *