ToddleRoad GriPlane Hangar Set getest: speelgoed voor de fijne motoriek

Icon

De ToddleRoad GriPlane Hangar Set is speelgoed dat speciaal is ontworpen om de fijne motoriek en pengreep van kinderen te verbeteren. Het zijn drie siliconen vliegtuigen en een hangar. Wij ontvingen deze set van MamaNova.nl om te testen en namen ‘m mee op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Hoe de ToddleRoad GriPlane Hanger er uit ziet en wat ‘ie precies doet voor de ontwikkeling van de pengreep bij je kind, lees je in dit artikel!

Wat is ToddleRoad?

We willen jullie eerst iets vertellen over ToddleRoad. ToddleRoad is een vrij nieuw speelgoedmerk, opgericht door moeder Dorota, vanuit de behoefte van haar eigen kinderen. Een paar jaar geleden was haar zoon namelijk boos omdat zijn geliefde houten treinbanen steeds verschoven op het tapijt en het onmogelijk was om zijn favoriete auto’s erop te laten rijden. Dorota wilde echter niet akkoord gaan met de aankoop van meer grote wegen of banen, die geen plaats zouden hebben in hun kleine appartement. Dorota probeerde verschillende oplossingen: ze plakte wegentape op de vloer (maar dit beschadigde het lakwerk), ze maakte straten van triplex (maar deze stukken vielen uit elkaar op het tapijt) en ze knipte ze haar oude yogamat in stukken (wat voldoende flexibiliteit en grip bood, maar nog steeds verfijning nodig had om een echt leuk speelgoed te worden). Met schetsen, proberen en experimenteren is daar ToddleRoad uit ontstaan.

Over de ToddleRoad GriPlane Hangar set

De ToddleRoad GriPlane Hangar Set is een add-on voor hun wegensysteem, maar is ook goed op zichzelf te gebruiken. De GriPlane Hangar set is een speelset die bestaat uit vier verschillende onderdelen; drie siliconen vliegtuigen (in primaire kleuren) en een een hangar om in te spelen. De hanger is de doos, die je dus ‘om kunt bouwen’ naar een hangar. Slim bedacht, want zo heb je ‘zero waste’, door de doos onderdeel te maken van het spel.

De vliegtuigen zijn ontworpen met ergonomische vormen die speciaal zijn afgestemd op de kleine handjes van kinderen. Het vasthouden van de GriPlanes helpt kinderen namelijk (onbewust) hun spiergeheugen in hun vingers te trainen. De vliegtuigjes zijn zo ontworpen dat kinderen ze moeten vastpakken met een greep die lijkt op de pengreep. Dit helpt hen om hun vingers in de juiste positie te houden, wat later bij het leren schrijven van groot belang zal zijn. Zo oefenen ze de pengreep door het oppakken van het vliegtuigje tussen duim en wijsvinger. Goed voor de fijne motoriek nu, en later ideaal voor het leren schrijven!

Naast de pengreep helpt het spelen met de GriPlanes ook bij het ontwikkelen van de fijne motoriek. De soepele bewegingen die nodig zijn om de vliegtuigjes te laten ‘vliegen’ in de licht, trainen de pols en handspieren van de kinderen. Dit bevordert niet alleen de coördinatie, maar ook de precisie van hun bewegingen.

MamaNova ToddleRoad Hangar doos

De doos is onderdeel van het speelplezier. De doos is namelijk ontworpen in de vorm van een hangar, compleet met perforatielijnen (knip ze open, of laat je ouders dit doen, en je kunt de hangar openen).

ToddleRoad GriPlane Hangar Set kopen

De ToddleRoad GriPlane Hangar Set (in primaire kleuren) is te koop bij MamaNova. Wil je de ToddleRoad GriPlane Hangar set uitbreiden, dan kan dit bijvoorbeeld met de ToddleRoad Airport set (met onder andere landingsbaan-wegen) en met de ToddleRoad GriPlane Tower (drie GriPlanes in een doos als verkeerstoren). Natuurlijk zijn ook de reguliere wegensets van ToddleRoad compatibel en kun je alles ook los van elkaar aanschaffen om speelplezier te hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *