Inspire My Play tray, Yellow Door Vulcano & SensoryFizz

Icon

Zoek je een activiteit die je kinderen écht enthousiast maakt en tegelijkertijd iets leerzaams biedt? Dan is de combinatie van de Inspire My Play tray, de Yellow Door Vulcano en SensoryFizz van SensoryFun precies wat je nodig hebt. Dit is dé manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met vulkanen en chemische reacties. En het mooiste? Het is ontzettend makkelijk om op te zetten als sensorische speelbak. Lees snel verder!

Wat is de Inspire My Play tray?

De Inspire My Play tray is een absolute must-have voor elke ouder, verzorger of pedagogisch medewerker. Het is een multifunctionele speelbak waarin je allerlei speelmateriaal (zowel nat als droog) kunt aanbieden. Van zand en water tot klei en speelrijst; het past allemaal. Deze speelbak is ontworpen om de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen. De tray biedt eindeloze mogelijkheden om zintuiglijk spel te stimuleren en kinderen nieuwe dingen te laten ontdekken.

Door het gebruik van de Inspire My Play tray wordt het speeloppervlak afgebakend (met een hoge rand), waardoor kinderen zich beter kunnen focussen op hun activiteit. Ook zitten er zes inzet-bakjes bij, waar je ook verschillende materialen in kunt aanbieden.

Yellow Door Vulcano

De vloer is lava?! De Yellow Door Vulcano is een goede toevoeging aan de Inspire My Play tray (nouja, onder andere hier!). Deze miniatuurvulkaan is ontworpen om uitbarstingen na te bootsen, maar dan op kindvriendelijke schaal. Het is stevig, herbruikbaar en heeft een gedetailleerd ontwerp dat meteen in het oog springt. Perfect voor ‘nat’ spel.

Plaats de vulkaan in het midden van de tray en de magie kan beginnen. Wat is nu spannender dan je eigen vulkaan tot uitbarsting te brengen?

SensoryFizz

Dan komt het gouden ingrediënt: SensoryFizz van SensoryFun. Dit poeder zorgt ervoor dat de vulkaan écht tot leven komt. SensoryFizz werkt door een ‘chemische’ reactie die ontstaat wanneer het poeder in aanraking komt met water. Het resultaat? Een spectaculaire, kleurrijke eruptie waar kinderen ademloos naar zullen kijken.

Om de eruptie te maken, vul je de Yellow Door Vulcano met een beetje SensoryFizz en voeg je (met een pipetje) water toe. Direct begint het te bruisen en borrelen, en voor je het weet, zie je de ‘lava’ uit de vulkaan stromen.

Wij gebruikten oranje SensoryFizz, maar het leuke is dat je verschillende kleuren SensoryFizz kunt gebruiken, waardoor elke uitbarsting weer anders is.

Een vulkaaneruptie nabootsen; leerzaam en leuk

Deze activiteit biedt veel meer dan alleen een leuk tijdverdrijf. Het combineert spel met leren en dat maakt het zo waardevol! Kinderen leren namelijk over de werking van vulkanen en krijgen een introductie in chemische reacties. Zonder dat ze het doorhebben, zijn ze bezig met natuurkunde en scheikunde op een manier die ze begrijpen en leuk vinden. Door te experimenteren met hoeveelheden en combinaties, leren kinderen ook problemen op te lossen en kritisch na te denken. Wat gebeurt er als ze meer of minder water gebruiken? Ze leren spelenderwijs om te gaan met oorzaak en gevolg.

Tips voor een geslaagde speelsessie

Wil je het meeste uit deze activiteit halen? Hier zijn een paar handige tips:

  • Voorbereiding is key. Zorg dat je alles klaar hebt liggen voordat je begint. Dit maakt de activiteit vloeiend en voorkomt onnodige onderbrekingen.
  • Maak het aantrekkelijk. Kinderen houden van visuele prikkels. Voeg extra elementen toe aan de tray zoals gekleurd zand of stenen om een echt vulkaanlandschap te creëren. Voeg ook dino’s toe, bijvoorbeeld van Schleich of Papo (kunststof).
  • Laat kinderen meedoen. Betrek de kinderen bij het opzetten van de tray. Laat ze zelf kiezen welke kleuren ze willen gebruiken en hoe ze de vulkaan willen decoreren.
  • Hou een oogje in het zeil. Hoewel de materialen veilig zijn, is het altijd goed om toezicht te houden, vooral bij jongere kinderen. Zorg dat ze begrijpen dat de materialen bedoeld zijn om mee te spelen en niet om op te eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *